7 Ağustos 2012 Salı

İKİ KIZ ANNESİ OLMAK


İki sevimli mi sevimli bir o kadar da cadı kızım var benim. Oysa hala kaldırım taşlarında sek sek oynayan küçük kız olarak görürken kendimi birden iki kız annesi buluverdim.evet bu iki şirin kızı Rabbim bana verdi emanet olarak koruyup kollamak ona güzel bir kul olarak yetiştirebilmem için …
İlk çocuğuma hamileyken erkek yeğenlerini daha çok seven bir teyze olarak oğlum olsun  istiyordum feminist yaklaşımlı bana yakışmayacak bir şekilde .Hamdolsun dünyalar güzeli Asudem oldu.İkinci kızımın gelişi zaten tam bir mucize.Aklımda fikrimde çocuk yokken ve hatta çalışıyor olmam nedeniyle bir daha çocuğa zulmetmemek için çocuk yapmam diyen ben bir de baktım çift çizgi…İkinci çocuğa gerek yok ama olacaksa da kız olsun derken öğrendim ki ikinci bebişimde kızmış.Her ne kadar konu komşu, akraba civarda kim varsa “neyse hayırlısı olsun, sağlıklı olsunda” deyip sanki kız deyince evlat değil de başka bir şey doğuruyormuşum gibi konuşsada ben pek mesut oldum.
Efendim zira ikinci bebeninde aynı cinsiyette olması bir kere çok ekonomik.Süslü püslü elbiselerimiz, envai çeşit bebeklerimiz ikinciye miras kalacak .Aynı odada uyuyabilecekleri gibi;ertelediğim çocuk odasını zevkle pembiş pembiş, çiçekli böcekli bir güzel süsleyebildim.
Ama benim için en önemli noktası kuzucuklarımın birbirine daha çok destek olabileceği düşüncesiydi.Evlenirken, doğum yaparken hep yalnız kalan ben yavrularımda benim gibi olmasın birbirine destek olsun diye düşündüm.Benim bu arada 4 ablam vardır duyurulur ve buna rağmen her daim yalnız kalmışımdır her nedense…Maddi olarak yalnız olsam da kendi özel sebepleriyle yanımda olamayan ablalalarım en azından manevi olarak hep yanımda olmuş, sırdaşım, akıl danışmanım olarak hep destekçim olmuşlardır şimdi haklarını da yemeyeyim.Yani dedim ki kısaca bu dört ablanın biri olmasa çok eksiklik olurdu hayatımda ama erkek kardeşler ve bir abim olmasa da çok şey değişmeyecekti benim için .Hatta maalesef ailemdeki bu inanılmaz abartı derecesindeki erkek evlat düşkünlüğüde olmayacaktı ve ben bu nedenle annemi babamı daha çok sevebilecektim.Çocukluğumu hatırladıkça hep yüreğimi burkan bir şeyler olmayacaktı ve hala anneme küs olamayacaktım bugün belkide.
Ben böyle düşündüm Rabbimden istedim O’ da verdi Hamdolsun.İnşallah birbiriyle sırdaş , kardeş , dost olarak büyürlerde kuzularım, çok  çok iyi anlaşırlar.


3 yorum:

  1. Kızların birbirinin en yakın arkadaşı, sırdaşı olacak inşallah, sen de onların kıymetli anneleri, büyük ablaları... Ben de kızım olduğu için şanslı hissediyorum kendimi...

    YanıtlaSil
  2. ilk çocuğu kız olan anneler şanslıdır derler eskiler umarım kızlarımda anneleri ben olduüum için şanslıdır özlemcim:)

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı beğendim etkilendim çünkü benzer hayat hemde çokkkk... Benimde 4 kız kardeşim var ve yaşananlar..... Aynı ... Kıza verilen önyargıdan yazınız çıktı karşıma ... Tanışmak isterim sevgiler...

    YanıtlaSil